Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pravilnik FORUMA

Ići dole

Pravilnik FORUMA Empty Pravilnik FORUMA

Počalji  Admin Pet Feb 08, 2008 3:14 pm

Da biste učestvovali na Forumu morate se REGISTROVATI.

PRAVILA PONAŠANJA:

-Kako bismo zadržali prijatnu atmosferu pozivamo Vas da se pridržavate nekih pravila, a ako primetite da ih neko krši, prijavite moderatoru.

-Molimo Vas da ne koristite uvredljive nadimke.

-Kada započinjete neku novu temu, pokušajte što jasnije napisati vaše misljenje, a temu nazvati tako da se iz naziva vidi o čemu se radi.

-Kod odgovaranja na neki post, citirajte deo poruke na koju odgovarate u svom tekstu kako bi rasprave bile što jasnije i preglednije.

-Pre postavljanja pitanja ili neke nove teme, proverite da se o tome vec nije prisalo na forumu. Koristite sistem Pretrage.

-Poruka mora imati veze sa temom foruma u kojem pišete.

NA FORUMU JE STROGO ZABRANJENO :

-Prenositi informacije ili kopirati teme, postove izvan ovog foruma ili otkrivati svoju lozinke osobama koje imaju manja ovlašćenja na Forumu od vas ili nisu članovi našeg foruma.

-Objavljivanje sadržaja, linkova ili članaka s pornografskim, sadržajem ili stavljati takve potpise.

-Reklamiranje sajtova komercijalne naravi zbog lične dobiti.

-Vređati, omalovažavati ili uznemiravati članove zbog verske, nacionalne, polne, stranačke ili druge pripadnosti.

-Lažno predstavljanje, te korišćenje višestrukih identiteta.

-Podsticati mržnju i zlostavljanje.

-Kršiti ljudska prava.

-Voditi diskusije o tome kako da se na lak i brz način uhakuje tudi sajt ili kompjuter, ili napiše destruktivan program.

-ZABRANJENE su diskusije o politici, kao i rasprave po VERSKOJ osnovi.

-Objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka ostalih forumaša ili postavljanje njihovih fotografija, bez njihovog izričitog odobrenja.

-Pisanje očitih laži i širenje panike.

-Koristiti vulgarne izraze.

-Bezrazložno podsticanje svađe i provociranje.

-Prenošenje bilo kojih informacija ili obaveštenja o raspravama unutar foruma na druge forume.

-Vređanje administratora i moderatora - svaku zamerku na način vođenja foruma uputite ili preko privatnih poruka dotičnom modetatoru ili administratoru, ili se požalite javno na podforumu koji je za to predviđen.

-Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu.Sajt je interaktivan i poruke se objavljuju istog trenutka kad ih korisnik napiše.

-Korisnici sami snose odgovornost za sadržaj svojih poruka.

-Pošto je na sajtu otvorena diskusija, i pošto svako može napisati ono sto želi, vlasnik sajta i moderatori nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave korisnici. Dužnost moderatora i autora sajta je da organizuju javne diskusije i da vode računa o redu i miru na sajtu.

-Ukoliko moderatori smatraju da poruka treba da se obriše iz bilo kog razloga, moderatori zadržavaju pravo da spornu poruku obrišu ODMAH.

-Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasništvo ovog foruma, i autor poruke ne sme da obriše poruku bez prethodne dozvole moderatora.

-Autor poruke moze da obriše ili menja svoju poruku samo ukoliko smatra da je poruka plod netačne informacije, pogrešne reakcije, nepotrebne sadržine i slično.

-Nije dozvoljena mogućnost da korisnik može da obriše celokupan svoj učinak na forumu (sve svoje poruke), jer se to tretira kao remećenje reda i rada na forumu, i biće sprečeno od strane moderatora i administratora foruma.

-Za tekst koji se prenosi ili prepisuje, obavezno je navođenje izvora (ime knjige ili časopisa, ukoliko je u pitanju sajt - link ka tekstu, eventualno i ka osnovnoj stranici sajta). Ukoliko se prepisivanjem ili prenošenjem teksta povrede autorska prava, posledice snosi osoba koja je sadržaj postavila na sajt. Uprava i vlasnik sajta se ograđuju od svake odgovornosti.

-Ukoliko se neki korisnik ponaša u suprotnosti sa ovim pravilnikom, najpre će biti opomenut, zatim zamoljen da dobrovoljno napusti sajt (tako što više neće posećivati ovaj sajt), a u krajnjem slučaju će mu biti zabranjen pristup sajtu, tj. biće 'banovan'.

-Administratori ovog sajta zadržavaju pravo da odmah upotrebe zadnju opciju, ukoliko se korisnik sajta ponaša krajnje nedolično.

-Ukoliko korisnik sajta nenamerno prekrši ovaj pravilnik, moderatori sajta će mu obrisati spornu poruku, a on će biti zamoljen da pročita ovaj pravilnik. Ukoliko korisnik nastavi da krši pravilnik, često ili namerno, primeniće se postupak opisan u prethodnom pravilu.

-Moderatori, brisanjem poruka (koji je u suprotnosti sa ovim pravilnikom), uglavnom samo žele da održavaju red na sajtu, kako bi diskusije bile sto konstruktivnije i bolje.


Administracija FORUMA
Admin
Admin
Admin

ÁđîĽ ďîđóęŕ : 23
Join date : 08.02.2008
Age : 61
ËîęŕöčĽŕ : Bash...TU...

https://slovevaszove.forumsc.net

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu